15.12.2018

4 syytä ulkoistaa maatilaosakeyhtiön kirjanpito

Maatilan muuttaessa toimintamuotoaan osakeyhtiöksi, muuttuvat myös maatilan kirjanpito ja tilinpäätös. Tilan tulee osakeyhtiömuotoisena noudattaa kirjanpidossaan hieman erilaisia säädöksiä, lakeja ja kirjanpidon käytäntöjä kuin maatilana.

 

Ajan hermolla

Tilitoimisto seuraa jatkuvasti verohallintoa, osakeyhtiö- ja kirjanpitolakien muutoksia sekä ohjelmistouudistuksia. Tämä auttaa maatilayritystä pysymään asioista ajan tasalla ja näin vältetään monenlaisia virheitä. Voidaan siis välttää tuska siitä, että jos jotain tärkeää onkin unohtunut.

Oikeat välineet

Hommien tekemiseen tilitoimistolla on uudet ja tehokkaat työkalut sekä hiotut toimintatavat. Ohjelmistojen kenkkuilun ei tarvitse aiheuttaa enää harmaita hiuksia siellä omassa työhuoneessa. Tämä tuo tärkeää tehokkuutta yrityksen toimintaan. Sähköinen kirjanpito mahdollistaa kuitenkin pääsyn ajan tasalla oleviin tilan raportteihin. Tuntuma omiin talousasioihin säilyy ulkoistamisesta huolimatta.

Tilitoimiston tuki

Asiakkaillamme on aina kirjanpitäjien ja talouslaskijoiden tuki ja osaaminen saatavilla. Taloutta pystytään ennustamaan pitkälle tulevaisuuteen ja taloudessa on jatkuva seuranta. Maatilaosakeyhtiön kanssa tehdään tiivistä yhteistyötä ja tilalla voidaan myös luottaa siihen, että asiat hoidetaan aina.

Aikaa itselle

Kirjanpito tehdään osakeyhtiössä suoriteperusteisena entisen maksuperusteen sijaan. Myös tilinpäätöksessä on omat kiemurat jaksotuksineen. Vaikka asiat haluttaisiinkin tehdä itse, aika ei välttämättä enää riitä kirjanpidon tekemiseen. On harkittava, voisiko ajan käyttää omaan ydinosaamiseen tai muihin itselle tärkeisiin asioihin.

Marja Kivioja, toimistopäällikkö, Finanssila Oy