22.4.2021

Johannes Korri: Finanssilassa työharjoittelu

Opiskelen Oulun ammattikorkeakoulussa agrologiksi. Opintoihini kuuluu kolmen kuukauden mittainen asiantuntijaharjoittelu, jonka pääsin suorittamaan Finanssilassa. Jo opiskelujeni alussa minua kiinnosti päästä tekemään harjoittelu tilitoimistossa. Lisäksi minulla oli kokemusta jo maatilalla työskentelystä niin halusin päästä näkemään myös maataloutta toisesta näkökulmasta.

Harjoittelussa pääsin syventämään omaa osaamistani merkittävästi mm. kirjanpidossa ja muissa maatalouden talousasioissa, jotka kiinnostavat minua. Harjoittelun alussa kaikki oli uutta ja totta kai jännitti myös, kun aikaisemmin olin työskennellyt vain maatilalla käytännön töissä, mutta hyvän työporukan ansiosta minulle opetettiin asiat juuria myöten! Harjoittelun alussa aloitin kirjanpitotöillä, jota teinkin suurimman osan harjoittelusta. Kirjanpito oli minulle uutta ja mielenkiintoista, kun en ollut aikaisemmin tehnyt sitä. Pääsin tekemään sekä paperisia, että sähköisiä kirjanpitotöitä. Lisäksi pääsin avustamaan tilinpäätöksissä ja tekemään hieman palkanlaskentaa. Harjoittelun aikana huomasin myös sähköisen taloushallinnon helppouden ja miten näppärästi nykyisin voi kirjanpidon ja laskujen maksun hoitaa!

Kyselin harjoittelussa todella paljon eri asioita maatilan taloudesta, etenkin osakeyhtiömuotoisten, jotka kiinnostavat minua paljon. Sain mukavalta ja ammattitaitoiselta työporukalta aina perusteellisen vastauksen minua askarruttaviin kysymyksiin.

Finanssilassa työharjoittelu oli todella mielenkiintoinen ja tykkäsin harjoittelusta paljon!

 

Johannes Korri