Maatilan yhtiöittäminen

Maatilan toimintamuodon muutosta osakeyhtiöksi aletaan miettiä yleensä siinä vaiheessa, kun tilakoko on kasvanut niin suureksi, ettei maatilana toimiminen ole enää verotus ym. syistä johtuen järkevää. Yhtiöittäminen voi hyvin olla sopiva vaihtoehto myös silloin, kun maatilaa hoidetaan sivutoimisesti päätoimisen palkkatyön ohessa. Joka tapauksessa yhtiöittäminen on aina tilakohtainen ratkaisu, ja päätöksen tulee perustua tilakohtaisesti laadittuihin suunnitelmiin.

Maatilan yhtiöittäminen on vaativa, jopa vuosia kestävä prosessi. Yhtiöittämisasiakirjojen ja viranomaislausuntojen lisäksi se vaatii verotuksellista ja tuotannollista suunnittelua. Meillä yhtiöittämisprosessiin kuuluu perusteelliset laskelmat toiminnasta maatilana ja vastaavasti osakeyhtiönä. Laskelmien avulla katsomme pitkälle tulevaisuuteen, ja varmistamme mm. oman pääoman riittävyyden osakeyhtiönä toimittaessa. Vain näin saadaan selkeä ja luotettava kuva yhtiöittämisen onnistumisesta ja seuraamuksista. Yhtiöittämiseen ei tule koskaan ryhtyä heppoisin perustein, koska se on käytännössä lopullinen toimenpide.

Hoidamme yhtiöittämisen kokonaisuutena suunnitelmista toteutukseen ja yhtiöittämisen jälkeisiin toimenpiteisiin asti. Parhaan lopputuloksen saa, kun tilan kirjanpito ennen ja jälkeen yhtiöittämisen hoidetaan meillä. Siirtymävaiheen kirjanpidon hoitaminen on haastavaa, ja yhtiön ensimmäinen tilikausi ja tilinpäätös tuovat mukanaan monenlaisia kysymyksiä, joihin me Finanssilaiset olemme vastaamassa. Periaatteenamme on hoitaa yhtiöittäminen niin hyvin, että yhtiö toimii varmalla pohjalla ja asiakas tietää, mihin on ryhtymässä.

Lisää aiheesta:

Maatilastaniko Oy? -webinaarin tallenne 14.2.2023

 

 

LUE LISÄÄ BLOGISTAMME

Maatilan yhtiöittäminen

 

 

 

 

Blogi

Oivalluksesta onnistumiseen

24.4.2024

Miksi sinä haluaisit meiltä mitään? Millainen on onnistunut asiakassuhde ja toimeksianto? Mitä asiakkaan kuuluu saada omalta tilitoimistoltaan? Mikä määrittelee hyvän kirjanpitäjän tai asiantuntijan, onko se toinen toistaan hienommat raportit tai tulosteet? Mitä me teemme hienoilla raporteilla tai tulosteilla, jos emme tiedä mitä niistä pitäisi osata katsoa. Meidän tehtävämme – oivalluttaminen Meidän tehtävämme on auttaa asiakasta … Continue reading Oivalluksesta onnistumiseen

Oivalluksesta onnistumiseen