10.12.2019

Oppisopimuksella Finanssilassa – käytännön oppia ja innostava työilmapiiri

”Olen tykännyt todella paljon!” Näin kuvaa aikaansa Finanssilassa taloushallinnon assistentti Juuli Aksila, joka on opiskellut viime keväästä lähtien oppisopimuksella merkonomiksi.

Juuli valmistui vuonna 2016 agrologiksi. Liiketalouteen suuntautuneista opinnoista jäi palo taloushallinnon tehtäviin ja Juuli päätti kouluttaa itsensä myös merkonomiksi. Finanssilasta löytyi oppisopimuspaikka, jossa avautui mahdollisuus yhdistää tehtävät sekä maatalouden että talouden parissa.

Monipuolisia taloushallinnon töitä

Finanssilassa Juuli on päässyt heti monipuolisten taloushallinnon töiden pariin. Työnkuvaan on kuulunut muun muassa erilaisia kirjanpitotöitä, ja jonkin verran myös palkanlaskentaa ja muita siihen liittyviä tehtäviä. Oppisopimuskoulutuksen teoriaosuudet on saatu sovitettua ja suunniteltua joustavasti muuhun työpäivään sopivaksi. Lähes kaikki opintoihin liittyvät kurssit on voinut suorittaa näyttöinä työssä.

”Työtä ei opi muuta kuin tekemällä. Itselleni tämä opiskelumuoto onkin sopinut erinomaisesti. Finanssilassa olen voinut myös itse vaikuttaa työn sisältöön ja omaan osaamiseen, sen tasoon ja kehittämiseen. Kiitos joustavuudesta ja ohjauksesta kuuluu myös Marja Kiviojalle, joka toimii Finanssilassa arvioijanani”, Juuli kertoo.

Vastaanotto asiakkailta ja työkavereilta positiivista

Juuli on ollut erittäin tyytyväinen Finanssilaan. Sekä itse työ, työkaverit että asiakkaat ovat tehneet vaikutuksen: ”Meillä on Finanssilassa todella avoin ilmapiiri, ja kysyä voi aina kaikesta, missä apua tarvitsee. Parasta ovat olleet mukavat ja asiantuntevat työkaverit – heiltä oppii kaikkein parhaiten, ja se näkyy myös ulospäin. Myös asiakkaat ovat ottaneet minut todella hyvin vastaan, vaikka olenkin vasta harjoittelemassa.”

Juuli asuu itsekin maatilalla, joten asiakkaiden arjen haasteet ovat tuttuja. Myös agrologitaustasta on ollut hyötyä työssä.

”Finanssilan etuna on keskittyminen maatilojen ja maatilaosakeyhtiöiden taloushallintoon. Asiakkaat arvostavat meidän asiantuntijoidemme ammattitaitoa ja ymmärrystä maataloudesta – näin tilitoimisto ei jää etäiseksi. Meillä on omat nimetyt asiakkaat, joten asiakkaankin on vaivatonta olla omaan asiantuntijaan yhteydessä. Valttinamme on myös ajantasaiset järjestelmät ja sähköiset palvelut, joita kehitetään jatkuvasti eteenpäin”, kehuu Juuli.

juuli-finanssila