21.10.2020

Verkkolaskuista helpotusta arkeen

Taas maksumuistutus, missähän alkuperäinen lasku mahtaa olla?

Kuulostaako tutulta. Varsinkin kiireen keskellä postinippu pöydällä kasvaa ja ajatellaan että ”-Hoidan kun tilanne rauhoittuu”. Sesonkiaikojen pituutta ei aina pysty ennakoimaan, joten kirjelaskut saattavat jäädä pinon alimmaiseksi tai joutua lehtiroskikseen.

Miksi verkkolasku?

Verkkolaskujen avulla saat laskut aina samaan paikkaa ja ne tuleva suoraan kirjapito-ohjelmaan. Tämä helpottaa laskujen käsittelyä sekä vähentää laskujen manuaalista käsittelyä. Kiireen keskellä laskuja ei tarvitse etsiä monesta paikasta. Myös myöhemmin kirjanpitoa tarkastellessa näet suoraan mistä laskuista kulut muodostuvat. Verkkolaskujen toimittaminen on nopeaa ja niiden kulkua pystyy halutessaan seuraamaan. Täysin sähköinen kirjanpito on myös ekologinen vaihtoehto.

Huhtikuun lakimuutoksen myötä yritysten täytyy toimittaa verkkolasku, jos toinen yritys sitä vaatii. Verkkolaskustandardin mukaisessa laskussa on laskun maksamiseen tarvittavat tiedot, tilinumero ja viitenumero.

Verkkolaskujen myötä vähenee puuttuvien kuittien lista. Kun laskut ovat yhdessä paikassa ei meidän kirjanpitäjien tarvitsen kysellä puuttuvien laskujen perään. Tämä nopeutta meidän kirjanpitäjien ja teidän asiakkaiden työtä.

Miksi pyöritellä papereita, kun siihen on yksinkertaisempi ratkaisu?

Saana Pikkarainen, taloushallinnon asiantuntija