30.5.2022

Maatalousyrittäjä – Oletko ohjaksissa vai virran vietävissä?

Kirjanpito ja pankkitilin saldo eivät kerro riittävätkö rahat. Ilman kassabudjettia ja kaksi kuukautta myöhässä tehdyn kirjanpidon avulla et voi ennakoida ja ennustaa riittävän ajoissa mihin suuntaan yrityksesi kassa on kehittymässä. Oman yrityksen johtamisen tueksi tarvitaan reaaliaikaista talouden informaatiota ja ennustetta kehittyvien tilanteiden hallintaan. Tällä tavalla helpotat omaa ajankäyttöäsi ja lisäät yritystoimintasi suunnitelmallisuutta.

Ennusta ja johda yritystäsi

Maatalousyrittäjän toimintaympäristö on epävarmempi kuin koskaan. Nyt on todella tarpeen pysyä yrityksesi talouden ohjaksissa, eikä ajautua vain virran vietäväksi. Vaikka elämmekin, haastavia aikoja on siitä huolimatta, ja sen vuoksi kyettävä reagoimaan nopeasti muuttuvaan ympäristöön.

Ehkä sinulla on tuntumaa tulevista maksutapahtumista, mutta onko se vain selviytymistä seuraavasta hetkestä vai voitko sanoa, että toimintasi on pitkälle suunniteltua? Millaisia vaikutuksia ostopanosten hintojen nousu tai parempi tilityshinta kokonaisuudessaan luo yritystoiminnallesi? Entä se konehankinta, jota olet ehkä jo pitkään harkinnut? Pystytkö viestimään talouden faktojen pohjalta rahoittajasi suuntaan riittävän ajoissa lisärahoitustarpeesi? Jos pystyt osoittamaan sen, että johdat yritystäsi suunnitelmallisesti, näin todennäköisesti vahvistat asemaasi myös muiden toimijoiden silmissä.

Nopeampaa ennustetta sähköisen taloushallinnon avulla

Finanssilan tilitoimistoasiakkaana sinun on mahdollista pysyä ohjaksissa, eikä ajautua virran vietäväksi. Me teemme sen mahdolliseksi yhdistämällä sähköinen reaaliaikainen taloushallinto ja kassabudjetointi. Nykyaikaisella tavalla toimiessa kassaennustetta voidaan päivittää jopa viikoittain sähköisen taloushallinnon avulla. Laadimme tilikausittain kuukausitason budjetin ja päivitämme kirjanpidon toteuman pian kuukauden vaihtumisen jälkeen. Kassabudjetilla saat käyttöösi helposti ja visuaalisesti luettavan ennusteen rahavirtojen tulevista ja toteutuneista liikkeistä.

Taimi-paketti – talouden työkalu kassan ennustamiseen

Yrityksiä ei voida johtaa katsomalla vain taaksepäin, vaan on katsottava rohkeasti eteenpäin. Siinä kumppaninasi voi toimia Finanssilan asiantunteva tiimi, joka auttaa sinua oivaltamaan paremmin oman yrityksesi talouden suunnitelmallisuutta ja toetutusta. Tarjoamme sinulle nykyaikaiset ohjelmistot yritystoimintasi taloudenseurannan tueksi. Taimi- budjetointityökalulla ennustaminen helpottuu ja käytössäsi on reaaliaikaisesti päivittyvä kassaennuste, sekä asiantuntija palaverit suunnitelmiesi tueksi.

 

Lue lisää Taloden Työkalupakista täältä:
https://www.finanssila.fi/talouden-tyokalupakki-2/

 

Elisa Nivukoski, toimitusjohtaja
Finanssila Oy