28.5.2019

Näin toimii tilitoimiston etäasiakkuus sähköisten palveluiden avulla, Setälä-Eerolan tila

 

Setälä-Eerolan tila on Tuuloksessa sijaitseva maatila, jossa kasvatetaan lihanautoja ternistä teuraaksi. Vanha sukutila on ollut olemassa jo vuodesta 1669, mikä tarkoittaa, että tänä vuonna vietetään juhlavuotta 350 vuoden kunniaksi. Sukutilaa isännöi vuodesta 2000 viljelijänä toiminut 46-vuotias maatalousyrittäjä ja agrologi Jari Eerola.

Eerolan ja Finanssilan välinen yhteistyö alkoi vuoden 2018 alkupuolella. Sitä ennen Eerola oli jo useaan otteeseen käynyt mielenkiintoisia keskusteluja Finanssilan henkilökunnan kanssa erilaisissa tilaisuuksissa. Lopulta Finanssilan tarjoaman taloushallintojärjestelmän talousdata ja kassahallinta tekivät Eerolaan vaikutuksen, ja hän halusi järjestelmän käyttöönsä. Lisäksi Finanssilan puolesta puhui se, että tilitoimisto on keskittynyt maksuliikenteen hallintaan, tilinpäätöksiin ja verotilinpäätöksiin.

-Olin aiemmin tehnyt itse kaikki kirjaukset, ja halusin siitä sekä alkuvuoden paineista eroon. Halusin löytää vahvan kumppanin yhteistyöhön. Sellaisen, jonka kanssa käydään keskustelut investoinneista, joka ottaa kantaa ja antaa apua päätöksentekoon. Haluan ohjata tekemistäni järkevästi tunnuslukujen perusteella, en tunteella, kertoo Eerola.

Sähköisten palveluiden ansiosta välimatkakaan ei ole este

Setälä-Eerolan maatilalla ja Finanssilalla on välimatkaa lähes 300 kilometriä. Finanssilan tarjoamat sähköiset palvelut mahdollistavat asiakkuuden kuitenkin ilman ongelmia. Etuna sen sijaan on, ettei kenenkään tarvitse nyt matkustaa asioiden hoitamista varten ja samalla säästyy aikaa ja rahaa.

-Sillä ei ole mitään merkitystä, että Finanssila on Kauhavalla ja me taas Tuuloksessa. Tavoitteeni yhteistyön alkaessa oli vähentää taloushallintoon kuluvaa omaa aikaani. Finanssila hoitaa puolestani taloushallinnon ja laskujen maksun, minun tarvitsee vain hyväksyä laskut. Olen lisäksi päässyt eroon lähes kaikesta ylimääräisestä paperista, ainoastaan muutamia laskuja tulee enää paperisena. Sähköisen taloushallinnon ansiosta kassahallinta ja ennakoitavuus on parempi kuin ennen, kehuu Eerola.

Taloushallinnon ulkoistaminen vapauttaa aikaa maatilan töihin

Eerola näkee, että nykyään kehittyvän maatilan yksi tärkeimmistä yhteistyökumppaneista on hyvin toimiva tilitoimisto tai talousasiantuntija. Tiivis yhteistyö on tärkeää, ja Eerola kokee, että Finanssila on vastannut hänen tarpeisiinsa. Kun tulevaisuudessa on tarkoitus sekä yhtiöittää maatila että tehdä merkittäviä investointeja nautatuotannon kehittämiseen, on hyvä ja toimiva yhteistyö tilitoimiston kanssa erittäin arvokas lisä kokonaisuuteen.

-Suosittelen taloushallinnon ulkoistamista kaikille. Kiireisenä aikana paperityöt ovat aikamoinen rasite. Ulkoistamalla saadaan siirrettyä työpanos taloushallinnosta suoraan maatilan töihin ja tuotantoon. Sähköisessä taloushallinnossa on äärimmäisen hyvää se, että kuukauden sisään erääntyvät laskut näkyvät koko ajan. Kunhan saamme enemmän historiatietoa järjestelmään, on ennusteetkin helpompi tehdä tulevaan, kertoo Eerola Finanssilan järjestelmän eduista.

Etäasiakkuus ja sähköiset palvelut tukena tulevaisuuden suunnitelmissa

Setälä-Eerolan maatilalla on karjaa noin 180 päätä, mutta suunnitelmissa on lähitulevaisuudessa laajentaa ja hakea ympäristölupaa 440 eläimelle. Setälä-Eerolan tila on tähän saakka ollut suvun ja ihmisten hallinnassa, mutta tulevaisuuden suunnitelmiin kuuluu myös maatilan yhtiöittäminen. Ennen yhtiöittämistä ja laajentamista Eerola halusi saada maatilallaan perustan kuntoon. Suunnitelmallinen tekeminen ja sähköisen taloushallinnon datan hyödyntäminen ovat tuottaneet hedelmää. Eerola kokee, että aiemmin tilalla tehtiin korjausliikkeitä, mutta Finanssilan yhteistyön myötä tekeminen on muuttunut harkituksi ja suunnitelmalliseksi.

-Minulla on kunnianhimoinen tavoite laajentaa niin isoon mittakaavaan kuin tällä seudulla on vain mahdollista. Olen tyytyväinen siihen, että saan hallittua toimintaa pienemmillä kassavaroilla, ennakointi sekä maksuvalmius ovat paremmassa kunnossa kuin koskaan aiemmin, kiittelee Eerola.

Tutustu lisää Setälä-Eerolan tilaan >>

img_20190604_103635_1

60035974_683726635379146_1769060144043261952_n