20.1.2021

Työharjoittelu Finanssilalla

Opiskelen tällä hetkellä kauppatieteiden kandidaatiksi Vaasan yliopistossa. Pääaineenani on johtaminen ja organisaatiot, ja lisäksi teen verojuridiikan, laskentatoimen ja rahoituksen sivuainekokonaisuudet. Tein noin kaksi kuukautta kestävän vapaaehtoisen työharjoittelun Finanssilalla Kauhavan toimipisteellä. Kauppatieteiden kandidaatin opintoihini ei kuulu pakollista työharjoittelua, mutta harjoittelu Finanssilalla tuki erityisesti sivuaineopintojani ja auttoi myös hahmottamaan tärkeitä johtamisen pääaineopintoihin liittyviä aiheita.

Aloitin harjoittelun avoimin mielin ja olin innoissani siitä, että pääsen näkemään taloushallintoa käytännössä. Huomasinkin heti harjoittelun alettua, että opinnoista tutut asiat saivat aivan uuden näkökulman niiden tullessa käytäntöön. Sain mahdollisuuden päästä tekemään monipuolisesti eri työtehtäviä. Pääsin muun muassa tutustumaan kirjanpito-ohjelmaan ja tekemään eri yhtiömuotoisten yritysten kirjanpitoa useille eri yrityksille. Lisäksi pääsin avustamaan kahdessa tilinpäätöksessä. Parasta harjoittelussa olivat asiakastapaamiset, joihin pääsin osallistumaan. On hienoa nähdä ihmisiä, joita varten tätä työtä tehdään. Asiakastyön parhaita puolia on työn tuloksen näkeminen konkreettisesti asiakastyytyväisyytenä.

Vaikka välillä työ toi eteen haastavia tilanteita ja olin epävarma omasta osaamisestani, lopulta kuitenkin aina onnistuminen ja ratkaisun löytäminen palkitsi. Kannustava ja auttava työyhteisö pelasti aina, kun eteen tuli hankala tilanne. Työpaikalla oli aina mukavaa juuri hyvän työporukan ansiosta: tunsin itseni tervetulleeksi heti ensimmäisestä päivästä lähtien. Harjoittelu Finanssilalla antoi hyviä valmiuksia sekä opintoihin että työelämään. Myös omat urahaaveeni selkeytyivät taas hieman enemmän harjoittelun aikana.

Ella-Riikka Pukkinen, harjoittelija, Finanssila Oy